Executive traject

Voor partners en bestuurders van (middel)grote advocatenkantoren die gaan voor een optimaal florerend kantoor

Hoge bomen vangen veel wind

Als partner of bestuurder van een (middel)groot kantoor met een reeds gevestigde naam sta je voor de nodige uitdagingen. Je neemt beslissingen niet alleen, maar dat is vaak ook het probleem. Zie alle hoofden maar eens dezelfde kant op te krijgen terwijl de belangen soms flink verschillen.

Een kantoor managen is geen skill die hoort bij jouw rol als advocaat, maar je bent met een positie als partner wel tevens een manager geworden. It comes with the job. Je moet niet alleen je praktijkgroep managen, maar ook adequaat inspelen op veranderingen en ontwikkelingen en beslissingen nemen die de toekomst van het kantoor bepalen. Dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan,  is een feit.

Als partner/bestuurder schuif je namelijk vaak aan bij een bestaand team, een bestaande kantoorcultuur en met door anderen bedacht beleid. Dat beleid was misschien jarenlang deels succesvol, maar is vaak ook de oorzaak van de huidige problemen en uitdagingen. Hoe nu verder?

Vaak worden problemen veroorzaakt of vergroot door een gebrek aan transparantie en slechte communicatie. Hoe ga je om met al die verschillende persoonlijkheden en soms grote ego’s in een maatschap? Uiteindelijk staat of valt alles met een sterke basis. Streef naar een meer purpose gedreven kantoororganisatie, met een heldere missie en een lange termijn visie voor duurzaam succes.

wat levert jou stress op?

Hoe positioneren wij ons als kantoor sterk en onderscheidend in de markt?

Hoe trekken wij als kantoor juridisch toptalent aan én de beste cliënten?

Hoe word ik een betere leider en krijg ik mensen mee in mijn visie?

Hoe gaan we onze resultaten verbeteren?

Hoe te dealen met een hoge werk- en prestatiedruk?

Hoe kunnen we optimaal samenwerken in de maatschap?

Hoe kunnen we advocaten inspireren en voor de langere termijn aan ons binden?

Hoe kan ik mijn energieniveau managen?

Premier League resultaten

Zelfs al heb je alles in huis om te winnen, dat is nog geen garantie voor het behalen van de bokaal. Soms zijn er zelfs teveel topspelers in het veld waardoor het samenwerken juist minder soepel gaat. It takes teamwork to make the dream work. Hier speelt een coach een cruciale rol. Het gemeenschappelijke doel is om als team te winnen ook al kunnen individuele belangen verschillen.

Advocatuur is topsport, zorg voor A-spelers en een coach die ieders potentieel maximaal weet te benutten zodat je als kantoor excelleert. Het executive traject wordt zowel qua duur als qua inhoud dan ook volledig afgestemd op de concrete behoefte.

Of het nou gaat om problemen op maatschapsniveau, een compleet disfunctionerende praktijkgroep, het gebrek aan de juiste medewerkers, hulp bij het samenstellen van succesteams, leiderschapsontwikkeling, business development of het integreren van high performance skills voor nog betere resultaten één ding staat vast:

Zonder een goede strategie, de juiste mensen en optimaal lopende processen ga je als kantoor niet succesvol worden, laat staan blijven. Als je eenmaal over deze rotsvaste fundering beschikt is duurzaam succes een automatisch gevolg. 

Toptalent in de advocatuur met meesterlijk ondernemerschap

Wat kun je verwachten van het Executive traject?

Strategie

N

Ontdek de allerbelangrijkste succesformule voor de groei van je kantoor

N

Ontdek welke succesvolle strategieën multinationals toepassen maar de advocatuur nog links laat liggen

N

Leer hoe je je als kantoor sterk en onderscheidend kunt profileren in de markt

N

Ontdek hoe je als kantoor betere cliënten aantrekt

N

Ontdek hoe je super aantrekkelijk wordt als werkgever

Mensen

N

Leer hoe je efficiënt en doelgericht kunt samenwerken in een maatschap/bestuur

N

Leer hoe je mensen inspireert en stimuleert om optimaal te presteren

N

Leer de beste technieken voor effectief leiderschap

N

Leer hoe je een meester wordt in communiceren

N

Leer hoe je synergie creëert binnen kantoor als krachtige katalysator van succes

Processen

N

Leer hoe je maximale resultaten behaalt met time- en taskmanagement

N

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je alle potentieel uit je medewerkers haalt

N

Ontdek hoe je optimaal presterende teams samenstelt

N

Ontdek welke nieuwe functies je kunt creëren die zorgen voor meer winst

N

Leer hoe je kantoorbeleid kunt versimpelen en processen kunt optimaliseren

Waarom werk ik alleen met coachingstrajecten?

Ik geloof niet in trainingen en losse sessies als je echt resultaat wilt behalen. Je wordt ook geen topvoetballer door af en toe een balletje te trappen, zonder coaching op techniek en uitvoering.

Door trainingen kun je geïnspireerd raken of enthousiast worden, maar vaak gaat informatie het ene oor in en het andere weer uit. Informatie vergaren gaat dan ook niets wezenlijks veranderen. Informatie omzetten in kennis en implementeren door de juiste acties uit te zetten gaat alles voor je veranderen.

Om een coachingstraject aan te gaan is commitment nodig, voor het volgen van een training niet. En commitment is nou juist de enige absolute voorwaarde voor succes. Are you ready?

“When patterns are broken, new worlds emerge”

– Tuli Kupferberg –

Waarom zou je voor mij kiezen?

Zonder mijn ervaring, bij de diverse kantoren waar ik heb gewerkt, zou ik dit werk niet kunnen doen. Mijn drive om advocaten, advocaat-ondernemers en advocatenkantoren te stimuleren om anders te denken en te handelen komt voort uit mijn passie voor de advocatuur, de liefde voor het ondernemerschap en mijn interesse in de psychologie van de mens. Mijn werkwijze is efficiënt en effectief, no fluff!

Mijn inside kennis als vakgenoot is enorm waardevol. Ik weet:

■ waarom advocaten vertrekken bij gerenommeerde kantoren
■ waarom cliënten vertrekken bij gerenommeerde kantoren
■ wat er voor nodig is om de juiste advocaten én cliënten echt aan je te binden
■ wat de advocatuur nodig heeft als het gaat om innovatie & business development

Klaar voor mooie resultaten?

Hoe zou het voor je zijn als je vol vertrouwen aan de top van de organisatie staat? Dat het nemen van de juiste beslissingen niet meer zoveel tijd en energie kost. Dat de onderlinge samenwerking in de maatschap zoveel beter gaat; prettiger én efficienter. Je houdt je niet langer bezig met randzaken, maar doet waar jij in excelleert en wat je energie geeft. Problemen doen zich minder voor en worden sneller opgelost. Er wordt beter gecommuniceerd, optimaler samengewerkt en er heerst synergie binnen kantoor.

De beste investering die je maar kunt doen is in jezelf, in je organisatie en in je medewerkers. De return on investment is nergens hoger.

Wil jij weten of dit traject wat voor jou/jullie is? Vraag een intakegesprek aan om te kijken of ik je kan helpen bij het behalen van jullie doelen. Het is geheel vrijblijvend en vertrouwelijk.

Wil je een vrijblijvend adviesgesprek of heb je vragen?

Stuur me een bericht en ik neem contact met je op.

11 + 4 =

Meesterlijk Productief Traject

Voor advocaten en juristen die meester willen worden in time-management. Je leert hoe je meer omzet genereert in minder werkuren. Deelnemers winnen minimaal een uur tijd per dag, wat resulteert in gemiddeld € 50.000,- tot € 100.000 extra omzet per jaar. Of veel meer vrije tijd. Meld je hier aan voor de wachtlijst. We starten weer in 2023!

Nieuwsbrief

Je bent succesvol aangemeld voor de wachtlijst van het Meesterlijk Productief Traject!