meesterlijk ondernemen

Voor advocaat-ondernemers die hun kantoor willen laten groeien en streven naar zowel zakelijk succes als persoonlijk geluk

De weg naar slim ondernemerschap

Als je je eigen kantoor runt is het een absolute must om naast de nodige juridische kennis en ervaring ook over heel goede ondernemersskills te beschikken. Valt daar bij jou ook nog flinke winst te behalen?

Heel logisch, want advocaten zijn nou eenmaal geen geboren ondernemers. Je bent als advocaat qua brein zelfs compleet tegenovergesteld geprogrammeerd. Vooral gefocust op risico’s en problemen in plaats van nieuwe kansen. Daardoor kan het best lastig zijn om je te onderscheiden in de markt en je kantoor echt van de grond te krijgen.

Misschien kom jij juist om in het werk en heb je het gevoel dat je wordt geleefd? Dan heb je waarschijnlijk te vaak ja gezegd tegen cliënten die je eigenlijk liever niet bedient en nog geen sterk team om je heen verzameld.

Blijven de gewenste financiële resultaten ook nog eens uit? Dan heb je blijkbaar nog geen duidelijke visie ontwikkeld en ontbreekt het je aan de juiste strategie. Dat zorgt er vervolgens voor dat je met de verkeerde cliënten werkt of zaken aanneemt waar je later spijt van krijgt. Frustraties nemen toe en het is slechts een kwestie van tijd totdat je opgebrand bent.

wat levert jou stress op?

Hoe zorg ik voor een sterke en unieke positionering van mijn kantoor?

Hoe word ik een goede ondernemer?

Hoe maak ik acquisitie leuk en makkelijk?

Hoe verhoog ik mijn winst?

Hoe kan ik mij focussen op mijn praktijk in plaats van met randzaken bezig te zijn?

Hoe ga ik om met veeleisende cliënten?

Hoe krijg ik de zaken en cliënten die ik wil?

Hoe creëer ik een succesteam?

Run je kantoor zonder stress

Als zelfstandig advocaat doe je waarschijnlijk nog heel veel zelf om kosten te besparen, maar is dat wel verstandig? Doe je eigenlijk niet heel veel dingen die niet je core business betreffen en waar je al helemaal niet blij van wordt? Wellicht heb je al wel een team om je heen maar ben je in de valkuil van het managen gestapt en kom je nauwelijks nog toe aan je cliënten. Nu je naast advocaat ook ondernemer bent zijn er wel erg veel ballen om in de lucht houden. Daarin sta je gelukkig niet alleen. Met goed leiderschap wordt alles makkelijker. 

Ik heb een uniek jaartraject ontwikkeld voor advocaat-ondernemers waarin je een echte ondernemersmindset creëert. Je leert hoe je kunt ondernemen op een manier die bij jou past. En hoe je je kantoor zo kunt inrichten dat je simpelweg niet meer zoveel ballen in de lucht hoeft te houden. Dat zorgt voor rust, meer plezier, leukere cliënten, meer winst én tijd voor jezelf. 

 

Wat kun je verwachten van het Meesterlijk Ondernemen programma?

Strategie

N

Leer hoe je je als kantoor sterk en onderscheidend kunt profileren in de markt

N

Ontdek de allerbelangrijkste succesformule voor de groei van je kantoor

N

Leer denken en handelen als een echte ondernemer

N

Ontdek hoe je betere cliënten aantrekt

N

Ontdek hoe je acquisitie leuk en makkelijk maakt

Jij als ondernemer

N

Ontdek wat jouw echte drive is, het is vaak niet wat je denkt

N

Leer wat jou afremt in het behalen van jouw doelen

N

Leer hoe je persoonlijk en zakelijk leiderschap optimaal kunt inzetten, zodat alles makkelijker gaat

N

Ontdek jouw zone of Genius, zodat je makkelijker delegeert

N

Creëer een succes mindset, zodat je doelen ook echt gaat behalen

Duurzaam succes

N

Ontdek hoe je een sterk team om je heen bouwt

N

Leer hoe je maximale resultaten behaalt met time- en taskmanagement

N

Leer op de juiste wijze te delegeren en mensen aan te sturen

N

Ontdek hoe je jouw kantoor moeiteloos runt

N

Ontdek hoe je nooit meer struggelt met jouw work/life balance

Hoe ga je dat bereiken?

  • Een jaar lang krijg je mijn persoonlijke 1-op-1 businesscoaching
  • Efficiency is key, je bent al druk genoeg. Je kunt in weinig tijd heel veel bereiken.
  • Je krijgt die 20% unieke kennis die jou echt resultaat op gaat leveren, geen overbodige ballast

Wat gebeurt er als je geen actie onderneemt?

  • Je ervaart steeds meer stress en onrust
  • Je behaalt je financiële en persoonlijke doelen niet  
  • Het blijft voelen alsof je geleefd wordt in plaats van dat je zelf de regie hebt

Dit traject is speciaal voor jou als advocaat én ondernemer

Gedurende een jaar werken we heel gestructureerd aan de opbouw of groei van jouw kantoor. Het enige dat jou misschien nog tegenhoudt is de gedachte dat je hier nu even geen tijd voor hebt. Maar dat is de grootste denkfout die je maar kunt maken. Want waarom heb je het zo druk? Simpelweg omdat alles niet optimaal verloopt en dat gaat helaas niet zomaar vanzelf veranderen.

Geloof me, ik weet echt hoe het is om een drukke praktijk te hebben met deadlines. Daarom is het coachingstraject ook zo ingericht dat het je ondanks de tijdsinvestering meteen wat oplevert. Rust in je hoofd is er daar één van. Je hoeft het allemaal niet alleen te doen.

Wil jij weten of dit traject wat voor jou is?

Vraag een intakegesprek aan om te kijken of ik je kan helpen bij het behalen van je doelen. Het is geheel vrijblijvend en vertrouwelijk.

Waarom werk ik alleen met coachingstrajecten?

Ik geloof niet in trainingen en losse sessies als je echt resultaat wilt behalen. Je wordt ook geen topvoetballer door af en toe een balletje te trappen, zonder coaching op techniek en uitvoering.

Door trainingen kun je geïnspireerd raken of enthousiast worden, maar vaak gaat informatie het ene oor in en het andere weer uit. Informatie vergaren gaat dan ook niets wezenlijks veranderen. Informatie omzetten in kennis en implementeren door de juiste acties uit te zetten gaat alles voor je veranderen.

Om een coachingstraject aan te gaan is commitment nodig, voor het volgen van een training niet. En commitment is nou juist de enige absolute voorwaarde voor succes. Are you ready?

“Change is the law of life, create a life you love to live.”

Waarom zou je voor mij kiezen?

Zonder mijn ervaring, bij de diverse kantoren waar ik heb gewerkt, zou ik dit werk niet kunnen doen. Mijn drive om advocaten, advocaat-ondernemers en advocatenkantoren te stimuleren om anders te denken en te handelen komt voort uit mijn passie voor de advocatuur, de liefde voor het ondernemerschap en mijn interesse in de psychologie van de mens. Mijn coaching is zonder fluff en maakt je niet drukker maar ontlast je juist.  

Mijn inside kennis als vakgenoot is enorm waardevol. Ik weet:

■ hoe het is om als advocaat een eigen praktijk te runnen
■ hoe je de juiste medewerkers en cliënten aan je kunt binden
■ welke businessmodellen wel en niet werken in de advocatuur
■ hoe je je als kantoor op de juiste manier positioneert om je te onderscheiden van de concurrentie
■ hoe je de juiste sales- en marketingstrategieën toepast

Klaar voor mooie resultaten?

De beste investering die je maar kunt doen is in jezelf, in je bedrijf en in je medewerkers. De return on investment is nergens hoger.

Wil jij weten of dit traject wat voor je is? Vraag een intakegesprek aan om te kijken of ik je kan helpen bij het behalen van jouw doelen. Het is geheel vrijblijvend en vertrouwelijk.

Wil je een vrijblijvend adviesgesprek of heb je vragen?

Stuur me een bericht en ik neem contact met je op.

2 + 9 =

Meesterlijk Productief Traject

Voor advocaten en juristen die meester willen worden in time-management. Je leert hoe je meer omzet genereert in minder werkuren. Deelnemers winnen minimaal een uur tijd per dag, wat resulteert in gemiddeld € 50.000,- tot € 100.000 extra omzet per jaar. Of veel meer vrije tijd. Meld je hier aan voor de wachtlijst. We starten weer in 2023!

Nieuwsbrief

Je bent succesvol aangemeld voor de wachtlijst van het Meesterlijk Productief Traject!