meesterlijk productief

Voor advocaten en juristen die meester willen worden in time-management.

meesterlijk productief

Voor advocaat-ondernemers die meester willen worden in time-management.

De sleutel tot een succesvolle carrière!

Als ik kijk naar de advocaten (en juristen) die ik heb gecoacht dan ben ik tot een belangrijke conclusie gekomen:

Om succesvol te worden én te blijven moet je ook een meester worden in time-management.

Soms kwamen advocaten bij mij omdat ze beter wilden worden in acquisitie maar wat bleek dan vaak?

Ze hadden het voor hun gevoel nu al heel erg druk. Structureel te weinig tijd, terwijl de omzet niet bepaald sky high was. De oorzaak?

Ze waren teveel dingen aan het doen die ze überhaupt niet zouden moeten doen. Zoveel kostbare tijd ging daarmee verloren en daarmee ook omzet. Wat ze ervoor terugkregen was stress.

Ook succesvolle advocaten met al een topomzet kon ik helpen tijd te winnen. Vaak dachten ze al heel efficiënt te werken en dat was soms ook zo.

Maar er is niets zo inefficiënt als de verkeerde dingen efficiënt uitvoeren.

Wil iemand meer cliënten? Dan stel ik altijd de vraag: als ik jou nu 20 nieuwe cliënten zou geven, zou je die dan allemaal kunnen bedienen? En dan was het antwoord toch vaak: nee! Terwijl het gewoon moet kunnen.

Mits je de juiste dingen doet, op het juiste moment en op de juiste manier.

business coaching voor advocaten

Hoe komt het nou dat jij te druk bent?

Je hebt geen focus

Je doet de verkeerde dingen

Je kunt niet goed delegeren

Je werkt inefficiënt

Je bent snel afgeleid

Je kunt moeilijk NEE zeggen

Je laat een ander jouw dag bepalen

Je volgt productiviteitstips die goed werken voor een ander, maar niet voor jou

Je kunt niet goed plannen of je doet het überhaupt niet

Je hebt al zoveel geprobeerd om productiever te zijn dat je het hebt opgegeven, teveel gedoe!

Maar ik heb goed nieuws!!

Bij elke advocaat in mijn businesstraject die wilde groeien met zijn of haar praktijk of kantoor en die nog geen meester was in time management bleek dat toch de nr. 1 sleutel te zijn.

De eerste stap die het mogelijk maakt om succesvol te worden zonder tevens richting een burn out te gaan.

Maar het bleek ook de laatste stap te zijn voor de al heel succesvolle advocaten. Advocaten die alleen nog maar konden groeien als er meer uren in een dag zouden zitten.

Het liefst zouden ze minder willen werken maar wel mét behoud van deze hoge omzet. De oplossing is dan slimmer werken. Anders gaan werken. Kritisch kijken naar wat je doet en naar hoe je de dingen doet.

De snelste weg om 50.000-60.000 euro te verdienen is om gemiddeld 1 uur per dag extra declarabel te zijn. Hierbij ga ik uit van een gemiddeld uurtarief (advocaat) en heb ik zelfs rekening gehouden met vakantiedagen.

Dit bereik je niet door méér te gaan doen, maar juist door dingen te gaan versimpelen. Door minder te doen, maar wel meer van de juiste dingen te gaan doen.

Dit doe je allereerst voor jezelf, je gunt jezelf natuurlijk een relaxter leven. Maar het is ook in het belang van jouw team én voor het thuisfront.

Zij krijgen een meer ontspannen versie van jou terug. Iemand met overzicht en regie over de dag. Iemand die ook echt kan genieten van vrij zijn.

 

Productiviteitstrainingen werken vaak niet

Er zijn al zoveel trainingen en boeken over productiviteit, time management en high performance maar vaak leidt het toch niet tot het gewenste resultaat.

Waarom niet?

N

Niet praktisch genoeg

N

De tips zijn te algemeen en niet toepasbaar in de advocatuur

N

De adviezen zijn te extreem en daarmee niet vol te houden

N

Het blijft op het taakniveau hangen

N

Er wordt niet aan de oorzaak gewerkt

N

Er wordt niet gekeken naar jouw specifieke situatie

N

Je valt al snel weer terug in oude gewoontes

businesscoaching voor advocaten en advocatenkantoren
business coaching voor advocaten

Ik zag dat de tips en adviezen die ik mijn klanten leerde op het gebied van productiviteit, time-management en efficiency wél werkten en hoe het ervoor zorgde dat alles daarna ging stromen.

N

Meer werkplezier

N

Meer voldoening

N

Meer ontspanning

N

Meer omzet

N

Meer vrije tijd

Daarom besloot ik om deze werkwijze met een breder publiek te delen. Het Meesterlijk Productief traject was geboren.

Elke advocaat zou zichzelf dit moeten gunnen

De regie hebben over jouw tijd en daarmee over jouw leven. Het is niet alleen dé manier om succesvol te worden, maar ook de enige manier om succesvol te blijven.
Dit masteren zorgt voor meer voldoening en minder stress. Daarmee voorkom je ook een burn-out. Ook al houd je nog zoveel van je werk, er zijn grenzen voor iedereen.

Elke organisatie zou het zijn medewerkers moeten gunnen

Advocaten worden productiever, wat natuurlijk zorgt voor een hogere omzet. Maar een advocaat met rust in het hoofd is ook scherper en meer in balans. Professionals met een prettige ontspannen energie zijn ook aantrekkelijker voor cliënten en krijgen intern meer voor elkaar.

De meeste legal professionals switchen niet van baan omdat ze het vak beu zijn, maar de werkomstandigheden. Laat hen zelf leren om (weer) de regie te krijgen over die omstandigheden.

Het Meesterlijk Productief traject is speciaal voor advocaten en juristen en houdt juist rekening met jouw hectische bestaan, waar andere trainingen dat vaak niet doen.

Meesterlijk Productief traject

Binnen 3 maanden meer rust, omzet en vrije tijd!

Alle succestips en effectieve strategieën op het gebied van productiviteit, time management, effectiviteit en efficiency ga ik met je delen in het Meesterlijk productief traject.

Er is geen simpele succesformule hoezeer dat marketingtechnisch ook lekker verkoopt.
Het goud zit ‘m in maatwerk. Voor jou als advocaat; maatwerk is exclusief en waardevol voor jouw cliënten. Maar datzelfde geldt ook voor mij. Het juiste advies geven aan de juiste persoon.

 Je kunt gedurende 3 maanden elke uitdaging aan mij voorleggen en je krijgt het advies dat JIJ nodig hebt.

Ik heb zelf al zoveel tijd en geld geïnvesteerd in hoogwaardige (internationale) trainingen op het gebied van time management en alles wat daarmee samenhangt. Want als ondernemer kreeg ik het pas echt druk. En heel eerlijk, zo waardevol, efficiënt en effectief waren die trainingen vaak niet. Het moet namelijk niet te ingewikkeld zijn en vooral toepasbaar voor de langere termijn.  Maar er zaten ook topadviezen tussen die ik heb getweaked voor toepassing in de advocatuur. Lawyer life, dat is niet bepaald 13 in een dozijn.

Precies daarom besloot ik om zelf een online training te ontwikkelen, speciaal voor advocaten en juristen. Echt gericht op die typische uitdagingen van het vak, waaronder ook tijdschrijven, declareren en praktijkmanagement. 

N

Wat zijn de meest voorkomende uitdagingen?

N

In welk type praktijk?

N

In welke fase van jouw carrière?

N

Wat blijkt de oplossing te zijn?

N

Hoe bereik je in de kortst mogelijke tijd resultaat?

N

Hoe houd je het vol?

business coaching voor advocaten

Investering?

De investering voor dit traject bedraagt € 3.500 maar als je je aanmeldt voor de wachtlijst krijg je een speciale aanbieding.

Op dit moment kun je je niet meer aanmelden. De live lanceringsronde van dit traject is al van start gegaan. In 2023 gaat er een nieuwe ronde van start. Overweeg je om mee te doen, meld je dan vrijblijvend aan voor de wachtlijst.

Alleen geïnteresseerden op de wachtlijst ontvangen een speciale eary bird aanbieding.

 

Wat kun je verwachten?

Gedurende 3 maanden krijg je mijn persoonlijke coaching en begeleiding (online), in groepsverband:

Via online lessen leer je stap voor stap hoe jij meer resultaat behaalt in minder tijd. Een greep uit de onderwerpen:

 

 • De basisregels voor tijdwinst
 • De grootste productiviteitskillers
 • Meesterlijk leiderschap
 • Moeiteloos prioriteren 
 • De juiste doelen stellen
 • Anders gaan plannen voor groots resultaat
 • Grip krijgen op externe factoren
 • Hoe voorkom je dat cliënten veel tijd vragen?
 • Hoe maak je meer declarabele uren in minder tijd?
 • Declareren zonder afboeken
 • Hoe maak je optimaal gebruik van jouw brein? 

Live Q&A’s waarin je de mogelijkheid krijgt mij vragen te stellen dan wel jouw weekplanning of specifieke uitdagingen aan mij voor te leggen.

Je krijgt handige checklists en nuttige opdrachten zodat je exact weet wat voor jou werkt. Je ontwikkelt zo jouw eigen blueprint voor succes. De juiste dingen gedaan krijgen in korte tijd.

 

Heel belangrijk:
Het kost jou minder tijd om de lessen te implementeren dan het je aan tijd oplevert.
Vanaf het begin ga je dus tijd winnen.

Elke dag, gegarandeerd!

Je kunt deze training inbrengen voor PO punten (vaardigheidstraining).

Verzeker jouw plek om mee te doen in 2023!

Wat klanten in 2022 zoal over mij zeggen

Ik volg een 1-1 businesstraject waarbij de focus ligt op het creëren van een onderscheidende positionering. Het traject had vrijwel direct invloed op het doel dat ik wilde bereiken en ik ben heel tevreden over de begeleiding. Door het kiezen van een niche en het aanbrengen van focus, kon ik heel veel loslaten en houd ik ineens tijd over.

Ik ervaar Marloes als zeer deskundig, scherp en professioneel. Wat ik vooral aan haar waardeer is dat ze er niet omheen draait; ze benoemt de zaken zoals ze die ziet en durft de ongemakkelijke vragen te stellen. Maar nooit zonder je vervolgens ook te begeleiden naar een beter resultaat, waar je jezelf ook beter bij voelt.

Ik heb al veel van Marloes geleerd op het gebied van time management. Toch heb ik mij aangemeld voor dit traject om er echt een meester in te worden.

Karin Vaalburg

advocaat-ondernemer, Vaalburg Advocatuur | Amsterdam

Ik was al jaren ondernemer maar voelde mij nooit echt succesvol. Ik ben ambitieus en was het halfbakken ondernemen helemaal zat.

In 2021 heb ik het Meesterlijk Ondernemen jaartraject gevolgd en ik ben nu (een half jaar later) nog elke dag dankbaar voor wat dit traject mij heeft gebracht.

Ik zat in de sociale advocatuur en had aan cliënten geen gebrek. Aan tijd wel. Ook zat ik tegen een omzetplafond aan. Mijn omzet is sinds onze samenwerking gestegen terwijl mijn werkuren zijn gehalveerd.

Ik had nooit verwacht dat ik het hogere segment cliënten zou kunnen bedienen. Marloes zag destijds kwaliteiten in mij die ik zelf nog niet zag.

Het traject heeft mijn verwachtingen absoluut overtroffen. Ik heb het afgelopen jaar echt een professionaliseringsslag gemaakt. Mijn kantoor run ik nou vrij moeiteloos. Met een gerust hart kan ik 6 weken op vakantie. 

Marloes is een echte ondernemer, zo ken ik er maar weinig. Ze stond echt naast mij en mijn bedrijf, was enorm betrokken en had altijd het beste met mij voor. Ook al heb ik al zoveel van haar geleerd, ik ga ook zeker deelnemen aan het Meesterlijk Productief traject.

Samira Bouddount

advocaat-ondernemer, Advocatenkantoor Bouddount

Ik heb bij Marloes een 1-1 traject gevolgd omdat ik tegen bepaalde dingen aanliep in mijn carrière. Waar ligt mijn passie, waarin kan ik mij onderscheiden en hoe ga ik met bepaalde situaties om? Door mijn intrinsieke motivatie te achterhalen en ook praktische handvatten te krijgen heb ik nu een duidelijk beeld van wat ik wil en hoe ik dit ga aanvliegen.

Ik ervaar Marloes als een businesscoach die goed luistert en de kern van het verhaal/probleem direct weet te achterhalen en ook niet bang is om dit te benoemen. Marloes denkt in oplossingen en mogelijkheden, daar houd ik van.

Time-management, focus en structuur is belangrijk voor iedere advocaat. Marloes heeft mij anders naar de indeling van mijn tijd laten kijken, waardoor ik weet hoe ik tijd kan besparen. Die tijd kan ik vervolgens weer in iets anders investeren. Dat is een win-win.

Marloes is iemand die ook na een traject nog betrokkenheid toont. Zij is makkelijk te benaderen o.a. door haar zichtbaarheid op social media. Wat maakt dat de drempel om haar iets te vragen laag ligt. Marloes is bovenal een fijn mens en een echt goede businesscoach.

Loïs Lok

advocaat-medewerker, Van Barneveld Advocaten

Over Marloes

Tijdens mijn 10 jarige carrière als advocaat zag ik dat veel advocatenkantoren zoveel kansen lieten liggen. Op het gebied van leiderschap, op organisatorisch niveau maar ook qua commercieel en strategisch inzicht.

Kansen zien en pakken. Dat is wat ondernemers volop doen en wat advocaten te vaak nalaten. Om blijvend voldoening te ervaren moet je innoveren en optimaliseren.

De businesskant van de advocatuur trok mij zo dat ik besloot tot een carrière switch.

Ik werk nu met advocatenkantoren die zich onderscheidend willen positioneren in de markt om zo de beste cliënten aan te trekken en daarmee lucratiever te worden. Ze willen met cliënten werken die kwaliteit en service echt weten te waarderen. Alleen zo kun je als professional echt impact maken.

Dat betekent niet méér doen, maar minder doen en daarin excelleren.

Dat voer ik ook door in mijn coachingstrajecten voor senior advocaten en partners. Expert worden op juridische inhoud en juist meer allround worden als ondernemende advocaat.

Dat is de weg naar een langdurig succesvolle carrière.

business coaching voor advocaten

“If not now, then when?”

Meld je vrijblijvend aan voor de wachtijst om een speciale early bird aanbieding te ontvangen.

 

KvK: 74512099
BTW id: NL001576985B54

© 2019-2022
Marloes Kuipers

Kvk: 74512099 | BTW id: NL001576985B54 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
© 2019-2022 Marloes Kuipers

Meesterlijk Productief worden?

Wil jij ook weten wat de 10 grootste valkuilen zijn voor advocaten qua efficiency? En hoe ook jij productiever en succesvoller kunt worden?

Vraag dan nu mijn gratis e-book aan!

Nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!

Meesterlijk Productief Traject

Voor advocaten en juristen die meester willen worden in time-management. Je leert hoe je meer omzet genereert in minder werkuren. Deelnemers winnen minimaal een uur tijd per dag, wat resulteert in gemiddeld € 50.000,- tot € 100.000 extra omzet per jaar. Of veel meer vrije tijd. Meld je hier aan voor de wachtlijst. We starten weer in 2023!

Nieuwsbrief

Je bent succesvol aangemeld voor de wachtlijst van het Meesterlijk Productief Traject!