Van advocaat naar businesscoach

van advocaat naar businesscoach?

 

Niemand had verwacht dat ik de toga aan de wilgen zou hangen. Je bent een gedreven advocaat, hoe dit zo? Maar mensen die mij echt goed kennen, weten wel dat het ondernemerschap al jaren kriebelde. Niet omdat ik zonodig een eigen bedrijf wilde runnen, al kom ik uit een echte ondernemersfamilie, maar wel omdat ik zag dat de advocatuur achterliep ten opzichte van het bedrijfsleven en kansen liet liggen. Werken op een manier die niet de mijne was ging me steeds meer tegenstaan.

Ik heb uiteindelijk tien jaar als advocaat gewerkt bij kantoren van diverse omvang en met een geheel eigen kantoorcultuur. Hoewel de onderlinge verschillen best groot waren, zat er toch een rode draad in de uitdagingen die ze hadden. Zo liep het vaak niet lekker op het gebied van strategie, de mensen die er werkten en/of in de processen.

Lopen niet veel advocatenkantoren tegen hetzelfde aan? Hoe positioneren we ons sterk in de markt, hoe krijgen we betere cliënten en hoe maken we meer winst? Het verloop van advocaten is vaak hoog. Ze krijgen een burn-out, maken de verwachtingen niet waar of hebben zelf zo hun redenen om het kantoor te verlaten.

Advocaten voelen zich vaak onvoldoende gezien en gewaardeerd. Vinden de werkdruk te hoog, de werksfeer niet prettig en voelen zich gevangen in het keurslijf van kantoor. Waar is de ruimte voor authenticiteit en autonomie? Vaak geven advocaten aan de binding met kantoor te zijn verloren.

Ondernemersbloed

Ik kom zelf uit een echte ondernemersfamilie waardoor ik toch een wat andere denkwijze heb dan de gemiddelde advocaat. Creatiever en praktischer qua oplossingen en meer outside the box denkend, ook wat commerciële en organisatorische zaken betreft.

Mijn strategieën en tactieken bleken een schot in de roos en ik merkte hoeveel voldoening het mij gaf om op deze manier met de advocatuur bezig te zijn. Ik koos voor een carrièreswitch, nog steeds in de advocatuur maar dan in een andere rol: als businesscoach.

Mijn kennis en ervaring als advocaat heb ik aangevuld met waardevolle opleidingen en trainingen, waardoor ik een steeds betere coach en ondernemer wordt. Vooral ook door mijzelf te laten coachen, momenteel door een bekende internationale topondernemer, leer ik enorm veel. Deze waardevolle kennis geef ik vervolgens weer door aan mijn klanten.

Innoveren is een must

Cliënten zijn veeleisender dan jaren geleden en hebben andere verwachtingen, evenals de nieuwe lichting advocaten. Je moet als kantoor wel meebewegen met de veranderingen in de markt, anders mis je de boot. Maar veranderen is lastig, zeker als je niet weet waar te moeten beginnen. En dan zijn er nog de zogeheten blinde vlekken, die ga je zelf niet vinden.

Let’s work together

Laten we samen onderzoeken waar jouw kracht ligt als advocaat en wat jouw kantoor uniek maakt. Hoe ga jij next level met jouw kantoor of carrière met daarnaast ook nog een leuk leven? Zorg ervoor dat jij vooral doet waarin je uitblinkt en waaraan je oprecht plezier beleeft. Als jij jouw ware potentieel wilt benutten kijk dan naar mijn aanbod hieronder.

marloes kuipers

“In order to be irreplacable, one always must be different”

– Coco Chanel –

Wat heb jij nodig om te excelleren?

Meesterschap

$

Voor advocaten

Ben jij een ambitieuze advocaat en wil je jouw volle potentieel benutten? Dan heb ik het Meesterschap programma voor jou ontwikkeld. Klik voor meer informatie over het Meesterschap programma van zes maanden:

Meesterlijk ondernemen

$

Voor advocaat-ondernemers

Ben jij een advocaat-ondernemer met een eigen kantoor en wil je professioneel doorgroeien zonder stress, dan is het Meesterlijk Ondernemen programma echt iets voor jou. Lees hier meer over de inhoud:

Executive traject

$

Voor advocatenkantoren

Sta je als partner of bestuurder voor de nodige uitdagingen, dan nodig ik je uit om vrijblijvend een adviesgesprek aan te vragen voor een op maat gemaakt executive traject. Klik voor meer informatie over dit maatwerk traject.

Wil je een vrijblijvend adviesgesprek of heb je vragen?

Stuur me een bericht en ik neem contact met je op.

7 + 15 =

Meesterlijk Productief Traject

Voor advocaten en juristen die meester willen worden in time-management. Je leert hoe je meer omzet genereert in minder werkuren. Deelnemers winnen minimaal een uur tijd per dag, wat resulteert in gemiddeld € 50.000,- tot € 100.000 extra omzet per jaar. Of veel meer vrije tijd. Meld je hier aan voor de wachtlijst. We starten weer in 2023!

Nieuwsbrief

Je bent succesvol aangemeld voor de wachtlijst van het Meesterlijk Productief Traject!