Wat klanten zoal over mij zeggen:

 

Op welke manier werk je met Marloes samen?
Ik volg een 1-1 businesstraject bij Marloes waarbij ik 3 maanden lang zeer goed door haar begeleid wordt. De focus ligt hierbij op mijn positionering, maar ook andere relevante onderwerpen komen aan de orde. Zo ook timemanagement.

Timemanagement doet er toe; het geeft rust, focus en levert je daadwerkelijk meer tijd op. Tijd die je vervolgens weer kunt inzetten voor zaken waar je voorheen nooit aan toekwam.

Hoe ervaar je Marloes als businesscoach?
Ik ervaar haar als zeer deskundig, scherp en professioneel. Wat ik vooral aan Marloes waardeer is dat ze er niet omheen draait; ze benoemt de zaken zoals ze die ziet en durft de ongemakkelijke vragen te stellen. Maar nooit zonder je vervolgens ook te begeleiden naar een beter resultaat, waar je jezelf ook beter bij voelt.

Als voormalig advocaat met een brede ervaring, weet Marloes tegen welke uitdagingen je aanloopt als advocaat. Zij kent de uitdagingen van de ‘business’ en blijft dus niet hangen in algemeenheden, maar kan haar advies en begeleiding perfect afstemmen op de doelgroep die zij begeleidt. Dat is haar absolute meerwaarde.

Wat heeft het kiezen van een zakelijke positionering je gebracht?
Het kiezen van een scherpe zakelijke positionering heeft mij al veel gebracht. Maar vooral veel focus. Met name ook door het afscheid nemen van zaken die er niet meer toe doen, omdat ik een duidelijke keuze heb gemaakt voor een specifiek rechtsgebied, in plaats van mijn energie – en tijd – te verdelen over rechtsgebieden die in de basis niets met elkaar van doen hebben. Mijn opleidingen zijn nu gerichter, maar ook mijn nieuwsbrieven en zelfs de personen die ik volg op LinkedIn heb ik teruggebracht.

Door die focus aan te brengen ben ik mij ook anders gaan positioneren op LinkedIn en mijn website. Ik merk dat dit nu al z’n vruchten afwerpt, omdat ik beter gevonden word. Ook de onderwerpen waar ik over wil bloggen, zijn nu duidelijker. En alles wat ik nu blog over dit rechtsgebied, helpt mij weer om mijn profiel scherper te krijgen voor potentiële cliënten en overige relaties.

Vind je het de investering waard?
Het traject had vrijwel direct al invloed op het doel dat ik wilde bereiken en ik ben heel tevreden over de begeleiding. Wat mij betreft is het dan ook absoluut de investering waard!

Karin Vaalburg

advocaat-ondernemer, Vaalburg Advocatuur | Amsterdam

Ik was al jaren ondernemer maar voelde mij nooit echt succesvol. Ik ben ambitieus en was het halfbakken ondernemen helemaal zat.

In 2021 heb ik het Meesterlijk Ondernemen jaartraject gevolgd en ik ben nu (een half jaar later) nog elke dag dankbaar voor wat dit traject mij heeft gebracht.

Ik zat in de sociale advocatuur en had aan cliënten geen gebrek. Aan tijd wel. Ook zat ik tegen een omzetplafond aan. Mijn omzet is sinds onze samenwerking gestegen terwijl mijn werkuren zijn gehalveerd.

Ik had nooit verwacht dat ik het hogere segment cliënten zou kunnen bedienen. Dat vermogende voetballers komen invliegen om zich door mij te laten begeleiden voelt nog steeds bizar. Maar ik zie nu in dat ik het waard ben. Dat ik heel goed ben in mijn vak. Marloes zag destijds kwaliteiten in mij die ik zelf nog niet zag.

Het traject heeft mijn verwachtingen absoluut overtroffen. Qua financieel resultaat maar nog meer door hoe ik mij nu voel. Ik ben van lijden naar leiden gegaan.

Ik liet eerst toch over mij heen lopen door cliënten. Dat maakt het vak zwaar. Ik heb het afgelopen jaar echt een professionaliseringsslag gemaakt. Ik bedien een hoger segment cliënten en run mijn kantoor nu vrij moeiteloos. Met een gerust hart kan ik 6 weken op vakantie.

Ik neem ook op een hele andere manier beslissingen. Zo heb ik inmiddels de juiste mensen om mij heen verzameld die mij ontlasten. Ik focus mij op de juiste dingen, durf groter te denken en heb zoveel meer passie voor het vak gekregen.

De investering voor dit traject vond ik erg spannend. Daar ga ik niet omheen draaien. Ik kon toen absoluut nog niet voor mij zien hoe dit traject mijn kantoor en leven radicaal zou kunnen veranderen. Marloes zag een toekomst voor mij die ikzelf niet zag. Ik heb me maar in vertrouwen overgegeven en alle adviezen opgevolgd. Al dacht ik soms wel: ‘ze is hartstikke gek’. Dit gaat niet werken voor mijn praktijk. Maar het werkte wél. 

De periode van een jaar is perfect voor het Meesterlijk Ondernemen traject. Marloes plant steeds een zaadje, wat zich in mijn hoofd verder ontwikkelde. Maar om het goed te laten groeien moet je het tijdig en precies genoeg water geven en voeden. Daar heb je gewoon begeleiding bij nodig.

Vastgeroeste patronen doorbreek je ook niet zomaar. In een jaar tijd komen bovendien alle knelpunten boven tafel. Zoals lastige beslissingen met cliënten en personeel. En dan is Marloes er om je ook daar bij te helpen.

Ze is een echte ondernemer, zo ken ik er maar weinig. Marloes stond echt naast mij en mijn bedrijf, was enorm betrokken en had altijd het beste met mij voor. Soms moet je liefdevol gepusht worden. 

Ook al heb ik al zoveel van haar geleerd ik ga ook deelnemen aan het Meesterlijk Productief traject.

Samira Bouddount

advocaat-ondernemer, Advocatenkantoor Bouddount

Ik heb bij Marloes een 1-1 traject gevolgd omdat ik tegen bepaalde dingen aanliep in mijn carrière. Waar ligt mijn passie, waarin kan ik mij onderscheiden en hoe ga ik met bepaalde situaties om? Door mijn intrinsieke motivatie te achterhalen en ook praktische handvatten te krijgen heb ik nu een duidelijk beeld van wat ik wil en hoe ik dit ga aanvliegen.

Ik ervaar Marloes als een businesscoach die goed luistert en de kern van het verhaal/probleem direct weet te achterhalen en ook niet bang is om dit te benoemen. Marloes denkt in oplossingen en mogelijkheden, daar houd ik van.

Time-management, focus en structuur is belangrijk voor iedere advocaat. Marloes heeft mij anders naar de indeling van mijn tijd laten kijken, waardoor ik weet hoe ik tijd kan besparen. Die tijd kan ik vervolgens weer in iets anders investeren. Dat is een win-win.

Marloes is iemand die ook na een traject nog betrokkenheid toont. Zij is makkelijk te benaderen o.a. door haar zichtbaarheid op social media. Wat maakt dat de drempel om haar iets te vragen laag ligt. Marloes is bovenal een fijn mens en een echt goede businesscoach.

Loïs Lok

advocaat-medewerker, Van Barneveld Advocaten

Meesterlijk Productief Traject

Voor advocaten en juristen die meester willen worden in time-management. Je leert hoe je meer omzet genereert in minder werkuren. Deelnemers winnen minimaal een uur tijd per dag, wat resulteert in gemiddeld € 50.000,- tot € 100.000 extra omzet per jaar. Of veel meer vrije tijd. Meld je hier aan voor de wachtlijst. We starten weer in 2023!

Nieuwsbrief

Je bent succesvol aangemeld voor de wachtlijst van het Meesterlijk Productief Traject!